Heerlijke winterse amuse met een versassende inhoud. Ik heb deze amuse al vaak gemaakt en hij valt telkens weer in de smaak!
Ja maar Hilde, hoe dan? En wat moet er in hemelsnaam allemaal in joh?
Ingredienten
- 3 sjalotjes
- 20 g boter
- 1 eetlepel suiker
- 3 eetlepels crema di balsamico
- 75 g cranberrypaté
- 8 plakjes pancetta (Italiaans spek)
Tip: Je kunt de cranberrypaté ook vervangen door een stukje geitenkaas met een drupje honing.
Tijd
30 minuten
Bereiding
Snijd de sjalotjes in plakjes. Smelt de boter in een steelpan en fruit
hierin de sjalotjes tot ze zacht en glazig zijn. Voeg suiker en crema di
balsamico toe en laat het geheel in 30 minuten op laag vuur
karamelliseren.
Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag. Verdeel de paté
in acht blokjes en wikkel ieder blokje in een plak pancetta. Bak in de
droge koekenpan de pakketjes 2-3 minuten tot de pancetta krokant is.
Leg
acht amuselepels klaar. Verdeel de sjalotjes over de lepels en leg er de
pancettahapjes op.
bron: AH.nl
Geen opmerkingen:
Een reactie posten